החיבור בין העולם המסחרי, האמנותי והחברתי ריתק אותי תמיד. האפשרות לגעת בערכים שאני מאמין בהם, ובד בבד לתגמל אמנים ביד רחבה, הודות לתקציבים מהעולם המסחרי, נראתה לי כאופציה מעניינת במיוחד. בשנת 2001 הגיתי את כנס ״אמנות ועסקים״, שדן בחיבור בין עסקים, אמנות ואחריות חברתית. עשור לאחר מכן התחברו הדברים הלכה למעשה.
בשנת 2011 הציעה לי שושי צ׳כנובר ללוות ולאצור במשותף פרויקט ותערוכה המתייחסים להתמודדות עם מחלת הסכיזופרניה. צ׳כנובר היתה בקשר עם חברת התרופות "ינסן", שפיתחה תרופה פורצת דרך לטיפול במחלה. הרעיון היה ליצור פרויקט אמנותי של שיתוף פעולה בין אמנים לבין מתמודדים עם המחלה, הנמשכים ליצירה ולאמנות, ולמנף באמצעות התערוכה ניסיון לשנות מעט מהסטיגמות הקשות הנוגעות למחלה בקרב רבים בציבור. לאחר תחקיר שערכתי אודות ההסטוריה של חברת התרופות, והתרופה החדשה בפרט, דעתי נחה עלי ויצאנו לדרך מרתקת, שהתפתחה לפרויקט נוסף ולחברות ארוכת שנים עם אחת המתמודדות.
במסגרת ההכנות לפרויקט יזמנו מפגשים עם צוותים רפואיים בכעשרה בתי חולים פסיכיאטרים בישראל. הצגנו את הרעיון לצוות באמצעות הקרנת דוגמאות של פרויקטים משלבי-קהילה בהם נטלתי חלק ודוגמאות של שיתופי פעולה בין בתי חולים פסיכיאטרים לפרויקטים אמנותיים ברחבי העולם. הצלחנו לכונן שיתוף פעולה עם רוב בתי החולים, שאיתרו מטופלים במחלקות הפתוחות היכולים להירתם ולהיתרם מהשתתפות בפרויקט. במקביל יצרנו קשר עם אמנים ישראליים מובילים והצענו להם לקחת חלק בפרויקט.
13 זוגות של אמנים ומתמודדים השתתפו בפרויקט, שאפשר הזדמנות להשמעת קולם של המתמודדים בכל הנוגע לעולמם ולעיצוב עתידם, בשפה של אמנות עכשווית. כל אחד מהצמדים עבד במשך כמה שבועות על היצירה המשותפת. העבודות הוצגו בחלל של "בית עמיעד" ביפו, בליווי קטלוג, ובמהלך ימי התערוכה התקיימו מפגשים פתוחים לקהל, הנוגעים לעולמם של המתמודדים ובני משפחותיהם, בליווי אנשי מקצוע. הפרויקט נערך בשיתוף עמותת "אנוש" ובתמיכת "ינסן".
אמנים: אילן גרין בשיתוף נתנאל ל, רפרם חדד בשיתוף שרה פ, דניאל לנדאו בשיתוף דני מ, נועה גז בשיתוף קרן א, נועה צדקה בשיתוף ורד ק, רועי מרדכי בשיתוף אלירן ב, הדס קידר בשיתוף חנה ה, יוחאי אברהמי בשיתוף איריס ש, איילת השחר כהן בשיתוף נחום א, מאיר טאטי, בשיתוף צביה ש, לירז פאנק בשיתוף מגל, רונן סימן טוב בשיתוף רויטל ג, ירון בראלי בשיתוף אלכסנדרה ו.