כשפנו אלי מארטפורט תל אביב שאציע פרויקט של אמנות בשילוב קהילה באזור הרזידנסי, שעדיין היה בשלבי הקמה, הייתי די סקפטי. ״האם קרן אריסון תתמסר לפרויקט ללא תוצרים מוגדרים מראש?״ שאלתי את עצמי. אבל כשפגשתי את אסא ביגר, שמונה לאוצר ומנהל הרזידנסי, מיד ידעתי שיהיה לי פרטנר לתהליך המורכב. התחלתי להסתובב באזור של הרזידנסי בדרום תל אביב, ומהר מאוד הגעתי למרכז הקהילתי בשכונת שפירא. בסמוך למגרש הכדורגל התוודעתי למועדון של נוער בסיכון במקלט הצמוד. בני הנוער משכו את תשומת ליבי. הם היו מלאי חיות ומיד הדליקו אותי. לאט לאט התחלתי לבנות שיתוף פעולה רחב. נרקמו יחסים ביני לבין שירי רוטמן, מנהלת המתנ״ס, לילי רוטשטיין הרכזת האזורית של אכפת והמדריכים מאור קדוש, מתן הרץ והמורה-חיילת ליאת הררי. הרעיון היה ליצור מסגרת שבועית ארוכת טווח של מפגשים עם קבוצת בני הנוער מהמועדון. המפגשים כללו חשיפה לאמנות במרחב הציבורי, חשיפה לתהליכי יצירה ויוצרים, תוך התכווננות ליצירת עבודה משותפת שלהם במרחב הציבורי. האמנית מיכל אבגר - דניאלי הצטרפה אליי ויחד עם אסא התחלנו לחשוב על פרויקט. מאחר והנערות והנערים נחשפו לעבודות של קריסטו וז׳אן-קלוד, לפסל ״המפלצת״ בירושלים של האמנית ניקי דה סן פאל ולאפשרות של בנייה בפרו צמנט, ניתן היה לפנטז על אלמנט פיסולי שניתן יהיה לתכנן ולבנות יחד.
בני הנוער החליטו שהם רוצים לבנות פסל-ספסל מעל המועדון שלהם הנמצא במקלט של המתנ״ס. החזון שלהם היה ליצור אלמנט שיאפשר צפייה במגרש הכדורגל, ומצידו השני יזמין ישיבה של החבורה לדיבור ונגינה. התכנון גובש במסגרת סבב סדנאות תכנון בחימר, בהן כל אחד יצר פסל מוקטן של הרעיון שפיתח. מכלל הרעיונות עלו הצרכים, המגבלות והפתרונות אותם גיבשנו יחד לכלל תוצר עיצובי. בשלב זה הצטרף אלינו האמן ירון בראלי שסייע לנו להפוך את הסקיצות הגולמיות לתכנון בר מימוש. בחופשת חנוכה, תשע"ג, הנערים מניחים את יסודות הפסל. הם לומדים לרתך, לבצע עבודות תפסנות, לייצר בטון ולצקת את היסודות. לתהליך הבנייה מצטרפים ילדות וילדים מהשכונה, שמערבלים בטון במקום, ומיישמים אותו בשכבות. בתוך שבועיים של עבודה מאומצת יצירת הפסל כמעט מסתיימת. במהלך החורף מתבצעים תיקונים והשלמות, והפסל מחכה לייבוש מלא לקראת צביעתו בקיץ. בקיץ 2013 הנערים מוזמנים לסיור בתערוכת הגרפיטי הבינלאומית "הקומה השביעית" הנפתחת בתחנה המרכזית הסמוכה לשכונה. את הסיור מוביל אמן הגרפיטי גיא מופז, החושף את הנערים לסגנונות שונים ולהיסטוריה של אמנות הרחוב. בעקבות הסיור מתקבלת החלטה לאפשר לגיא ליצור גרפיטי המתבסס על ביטויי לשון השגורים בפיהם של נערי השכונה. אגף שפע בעריית תל אביב נרתם לפרויקט ומציב דשא מלאכותי, ספסלי עץ ופחים במתחם, לרווחת התושבים.
את התהליך המשתתפים תיעדו בסרט שניתן לצפות בו באתר.
הפסל תוכנן ונבנה על ידי בני הנוער מנקודת מפגש שפירא:
אסף חלילי, גבריאלה יוסופוב, יוסי חיימוב, יוסי ניסנוב, ישראל זבולונוב, מילנה יוסופוב,
משה יוסופוב, מתן חשמונאי, רזיאל טחלוב, רפאל יסמאילוב.
ובעזרת ילדי שכונת שפירא:
אגם מור-חלבי, אלקנה בשן, אריאל אליאב, טל יהוד, יאיר כהן, נדין עייד, נחל מור חלבי,
נהוראי גול, עדן אדם, שרון אזריוה.
הפרויקט הוא פרי שיתוף פעולה בין:
ארטפורט תל אביב, מרכז קהילתי שפירא - המחלקה למרכזים קהילתיים -אגף קנו"ס - עיריית תל אביב יפו, אכפת - המחלקה לקידום ילדים ונוער בעיריית תל אביב יפו
הפרויקט מומש הודות לתרומת ארטפורט תל אביב, המרכז לאמנות צעירה חברה לתועלת הציבור בע"מ, מיסודו של ג'ייסון אריסון, יו"ר הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון.